zakelijke lening

Zakelijke lening, wel of niet doen?

Veel ondernemers zouden graag een hogere omzet willen halen met hun onderneming. Hiervoor kan het noodzakelijk zijn om meer personeel in te huren, machines aan te schaffen of een eigen bedrijfspand hebben. Echter beschikken veel ondernemers niet over een financiële buffer zodat zij nieuwe machines aan kunnen schaffen of een bedrijfspand kunnen kopen. Zeker niet op het moment dat een ondernemer nog maar pas gestart is met zijn of haar ondernemer. Om ervoor te kunnen zorgen dat je als ondernemer wél die hogere omzet behaalt kan het een optie zijn om zakelijk geld te lenen. Er zijn veel financiële instellingen waar je als ondernemer terecht kunt, op het moment dat je een zakelijke lening af wil sluiten, of overweegt om dit te gaan doen.

Het afsluiten van een zakelijke lening           

Om als ondernemer te kunnen groeien is het belangrijk dat je investeert. Dit wil niet alleen zeggen dat je veel tijd moet besteden aan je onderneming. Hier hoort ook het investeren in cursussen en materialen bijvoorbeeld bij. Sommige materialen zijn ontzettend duur in aanschaf, maar wel van belang een onderneming te kunnen laten groeien. Om deze machines toch aan te kunnen schaffen kan het noodzakelijk zijn om een zakelijk geld te lenen. Door dit te doen kun je door jou gewenste machines financieren en dus die groei maken met jouw onderneming. Wanneer je een zakelijke lening afsluit ontvang je in veel gevallen het door jou gewenste bedrag in één keer op je rekening. Zo kun je jouw onderneming in een relatief korte tijd laten groeien. Het aanschaffen van machines bijvoorbeeld is vaak een duurzame investering. Door gebruik te maken van deze machines zal de productie en dus de omzet toenemen. Veel financiële instelling werken hier dan ook graag aan mee. Zij zijn vaak bereid om ondernemers geld te lenen wanneer er zeker potentie zit in de onderneming. Wel zijn er een aantal zaken waar je als ondernemer rekening mee moet houden op het moment dat je kiest voor het afsluiten van een zakelijke lening.

Hier moet je rekening mee houden      

Ze zeggen wel eens; geld lenen kost geld. Dit geldt ook op het moment dat je zakelijk geld gaat lenen. Je zal vaak een bepaald percentage aan rente moeten betalen over het door jou geleende bedrag. Hoe hoog dit rentepercentage is, hangt vaak af van de financiële instelling waar je het geld leent. Zo zal de ene bank bijvoorbeeld een hoger rentepercentage hanteren dan de andere bank. Het door jou geleende geldbedrag los je vaak af in maandelijkse termijnen. Je kunt bijvoorbeeld een lening afsluiten met een looptijd van vijf jaar. In deze vijf jaar los je maandelijks een bepaald gedeelte van de lening af inclusief een gedeelte van de te betalen rente. Ook is er een andere manier van een geldlening voor ondernemers. In de huidige tijd hebben veel ondernemers bepaalde inkomsten misgelopen. Om ervoor te zorgen dat ondernemers toch hun vaste lasten kunnen betalen, zoals de huur van een bedrijfspand bijvoorbeeld, kun je ook kiezen voor een zakelijke lening in de vorm van een krediet. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zakelijk krediet. Je kunt dan flexibel geld opnemen en betaalt alleen rente over het door jou opgenomen bedrag. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat wanneer je geen aanspraak maakt van het gehele bedrag, je ook deze rente niet geheel hoeft te betalen. Tevens kun je gebruik maken van een rekeningcourant krediet. Dit houdt in dat je rood kunt staan op je zakelijke bankrekening. Je kunt dan bijvoorbeeld toch die facturen betalen die betaald moeten worden ook al beschik je zelf niet over de benodigde financiële middelen. Het lenen van geld voor zakelijke doeleinden heeft zowel voor als nadelen. Op het moment dat je jouw onderneming graag in een korte periode wil laten groeien zodat je een hogere omzet haalt, is het afsluiten van een zakelijke lening zeker het overwegen waard.