Hypotheek oversluiten kan heel aantrekkelijk zijn

Verwonder jij je over de lage rentestanden en baal je dat jij teveel rente betaalt? Overweeg dan serieus om je hypotheek over te sluiten. Daarmee profiteer je van een lagere rente en gaan de woonlasten per maand naar beneden. Voor je het oversluiten van je hypotheek overweegt doe je er wel verstandig aan eerst de specialisten van Schonewille & ter Harkel in te schakelen. Zij kunnen berekenen of het oversluiten ook daadwerkelijk de moeite waard is.

Met het oversluiten zijn ook kosten gemoeid

Je kunt je hypotheek in Haren ook oversluiten omdat je liever een andere hypotheekvorm wenst overigens, maar ook daarover kan een specialist als Schonewille & Ter Harkel je meer vertellen. Als je de hypotheek over wilt sluiten, dan moet je er wel rekening mee houden dat hier ook kosten mee gemoeid zijn, De grote vraag is dus of die kosten niet te hoog zijn. Want als je er – rekening houdend met de klosten—slechts enkele euro’s per maand op vooruit gaat, dan is het niet echt de moeite waard. De hoogte van de kosten bepalen dus voor een groot deel of oversluiten interessant is. 

Je huis zal opnieuw getaxeerd moeten worden

Los je een hypotheek vroegtijdig af door je hypotheek over te sluiten, dan krijg je in de meeste gevallen een boeterente opgelegd. Logisch, want als jij je hypotheek voortijdig aflost dan krijgt de bank weliswaar het geld terug om opnieuw uit te lenen. Dat dan wel tegen een lagere rente waardoor de bank dus minder verdient. En dat moet met een boeterente gecompenseerd worden. Verder krijg je te maken met notariskosten, bemiddelingskosten voor de nieuwe geldverstrekker en taxatiekosten. Want vaak moet je huis voor een nieuwe hypotheek opnieuw getaxeerd worden. Schakel een specialist in als je overweegt je hypotheek over te sluiten. Die kunnen precies berekenen of het in jouw geval de moeite waard is.